“Kinderdagverblijf Koetje Boe” Het kinderdagverblijf op de boerderij!

Doelstelling: Onze doelstelling is de kinderen op te vangen op de boerderij op het platteland. Waar de kinderen kunnen genieten van de vrije natuur. Wij bieden de kinderen hier: respect, ruimte ,dieren regelmaat & regels en natuurlijk rust en liefde.

Respect: Allereerst natuurlijk voor het kind zelf zodat hij of zij zich kan ontplooien zoals hij of zij dat zelf wil. Maar ook respect voor de medemens, natuur en omgeving speelt hierin een belangrijke rol. We kijken en voeren de dieren en behandelen hen zoals we zelf behandeld willen worden.

Ruimte: Door gedeeltelijk op te groeien op een boerderij ervaar je de ruimte en rust en ontspanning die een boerderij biedt. Het kind geniet door veel buiten te zijn en waardeert daardoor de natuur om hem/haar heen.

Dieren: Dieren kunnen heel veel voor kinderen betekenen, dit kwam naar voren uit verschillende Amerikaanse onderzoeken. Kinderen zijn minder depressief, minder verlegen, sociaal vaardiger, verantwoordelijker en zelfs intelligenter als ze opgroeien met dieren, ze gaan volgens de onderzoeken makkelijker met anderen om.

Regelmaat & Regels: Kinderen willen graag (net als volwassenen) weten wat er gaat gebeuren en waar ze aan toe zijn. Regels houden ook afspraken in die je samen maakt over bijvoorbeeld het opruimen van het speelgoed.

Liefde: Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je als leidster verantwoord moet kunnen werken. En dit dan ook met veel liefde naar de kinderen uitvoert.

Onze motivatie is dan ook dat het kdv is gevestigd op een boerderij waar koeien, geiten, kippen en de eenden waar in het voorjaar kuikentjes, jonge kalfjes en geitjes geboren worden en natuurlijk onze konijntjes. We kijken bij de koeien, voeren de kalfjes en de geiten, wandelen in het land, rapen eitjes bij de kippen en stampen in de plassen spelen in het hooi. Voor de kinderen is het heel goed om dit te zien en te voelen op het kdv op de boerderij. We spelen natuurlijk ook gewoon binnen of buiten op de af te sluiten speelplaats die heel ruim van opzet is..

Algemene Doelstelling en visie van “Koetje Boe”.

Het kdv stelt zich ten doel de opvang van kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar. Dit wordt gedaan in een verticale groep in een omgeving die anders is dan thuis. De kinderen komen minimaal 1 dag per week. Dit minimum is vastgesteld om een goede band met het kind te kunnen op bouwen. Het kdv is geopend van maandag t/m vrijdag. Het kdv is gesloten op erkende feestdagen. Koetje Boe is in de zomervakantie 3 weken gesloten en de maandag en dinsdag met Carnaval.